Mee met Salomé….Naar het concert van Ajeet Kaur op vrijdag 29 maart 2019 in De Duif te Amsterdam

Na een zonnige middag met twee Kundaliniyogasisters in Dignita’s Hoftuin bezocht ik vrijdag 29 maart 2019 samen met hen de workshop en het concert van Ajeet Kaur in De Duif te Amsterdam. Onze teacher draait regelmatig Ajeet Kaur’s muziek tijdens de Kundaliniyogalessen en met name het nummer “Haseya” laat mij zelden onberoerd. Haseya betekent opstijgen in het Diné, de taal van het Navajo volk. Ondersteund door Ajeet Kaur’s stem en muziek voel je de zalige zoete Kundalini energie inderdaad al snel opstijgen en door je lichaam stromen. She is wild and she is free….

Haseya – Ajeet Kaur

Rise up my sisters, rise up
We are the water, the sacred cup
It’s in our hands that all life grows
It’s in your dance, it’s in your hands,
It’s in your love we rise above
It’s in your song I hear my soul
So rise up my sisters, rise up
Let us lift each other up
Sing it from your heart and from your soul

Haseya…Haseya…

The sun and moon they shine together
She moves the waters and dances with the heavens
In your eyes I see her eyes
In your eyes I see the giver of this life

Haseya…Haseya…

ajeet muzikanten

Tijdens de workshop droeg Ajeet Kaur heel casual een lange rok en spijkerjasje. Trots stelde ze ons haar veelzijdige muzikanten voor: Aisling Urwin Harp/Vocals, Raffa Martinez Vocals/Percussion en Ezra Landis Guitar en gaf o.a. uitleg over de klanken van de verschillende muziekinstrumenten. Onvermoeibaar beantwoordde ze de meest uiteenlopende vragen hierover. Ook tijdens de drie achtereenvolgende healingcirkels bleef ze stralend, heel nabij en benaderbaar. Casual, maar tegelijkertijd onmiskenbaar met de allure van een Hogepriesteres. De Hogepriesteres zoals afgebeeld op de 2e kaart van het Rider Waite Tarot deck, die voor mijn ogen tot leven kwam op het podium van De Duif. Zij, die verbonden is met de maan. De volle maan, die Ajeet Kaur op T-shirts af liet beelden met de tekst: “The moon she shines in the silence of your mind”.

ajeet moon

Op de tarotkaart zit de Hogepriesteres aan zee. Je kunt hiervan een glimp opvangen achter de pilaren en het gordijn dat er tussen hangt:
“The sun and moon they shine together
She moves the waters and dances with the heavens”

ajeet willibrordus

Zelfs de zuilen Jachin (Hij die Grondvest) en Boaz (In Hem is Kracht) ontbreken niet. Bovendien is pal achter Ajeet Kaur een statue te zien van Sint Willibrordus, de patroonheilige van de kerk. Over zijn geboorte en de rol die de maan daarin speelde is een indrukwekkende legende bewaard gebleven:
“Vanaf het allereerste moment van Willibrordus’ bestaan was het duidelijk, dat God bijzondere plannen met hem had. Zijn moeder, een vrome christelijke vrouw, had in haar slaap een merkwaardig droomgezicht. Zij meende aan de hemel een nieuwe maan te zien rijzen, die geleidelijk al maar voller werd. Op het moment dat het een compleet volle maan was, viel deze uit de hemel zomaar in haar mond. Inwendig werd zij er helemaal door verlicht, en een prachtig schijnsel scheen uit haar buik te komen. De volgende dag ging zij met haar droom onmiddellijk naar de vrome, oude priester van het kerkje bij haar in de buurt. Deze vroeg, of zij  die nacht gemeenschap had gehad met haar man. Met enige schroom bevestigde zij dat. Daarop antwoordde de oude wijze priester: ‘De maan die u hebt gezien in uw droom, stelt het kind voor dat u vannacht hebt ontvangen. Het zal het licht der waarheid laten stralen in de duisternis van het heidendom. De hele wereld zal profiteren van het licht dat hij zal komen brengen in naam van God onze Heer.’
Nadat haar dagen vervuld waren, schonk zij inderdaad het leven aan een zoon, juist zoals de oude priester negen maanden tevoren had voorspeld.”

En toen moest het concert nog beginnen 😉 Veel brandende kaarsen en de trappen naar het podium bestrooid met duizenden rozenblaadjes. Hoogtepunt voor mij daarin was de percussie explosie van Ajeet Kaur met Raffa Martinez. Magische slangenkracht. Kundalinirising. Heilig Huwelijk. Samensmelting van vrouwelijkheid en mannelijkheid, zoals voor het concert ook al werd verbeeld in de zaal door diverse stellen in yabyum pose.

Ajeet Kaur: een Hogepriesteres in optima forma. Gedurende het concert zag ze er adembenemend uit in haar schitterende, geborduurde, deels doorschijnende lange jurk.
“So rise up my sisters, rise up
Let us lift each other up
Sing it from your heart and from your soul”.

ajeet

Naadloos sluiten hierbij aan de woorden van Omraam Mikhaël Aïvanhov over de schoonheid van vrouwen: “Met hoeveel kritiek hebben moralisten de vrouwen niet overstelpt! Van al de verwijten die ze hun hebben gemaakt, staat met name hun verlangen om mooi te zijn voorop. Dat is toch niet misdadig, integendeel; als vrouwen de schoonheid niet zochten, zouden ze generaties van kinderen ter wereld hebben gebracht van een verschrikkelijke lelijkheid. Juist de moeder geeft de schoonheid aan haar kinderen door; zij is het die hen vormgeeft, daarom dient zij gedurende de hele periode dat ze hen draagt, schoonheid voor hen te wensen. Al die moralisten, die vrouwen hebben veroordeeld wegens hun verlangen mooi te zijn, hebben de taak van de vrouw, van de moeder, niet begrepen, namelijk, de schoonheid op aarde te laten neerdalen. Mannen denken er niet veel aan om de schoonheid te ontwikkelen, zij hebben andere bezigheden; dus als vrouwen er niet aan zouden denken…!
Vrouwen hebben dus gelijk dat ze schoonheid zoeken, zodat ze die kunnen doorgeven aan hun kinderen. Alleen dienen ze te begrijpen waar en hoe de ware schoonheid, de spirituele schoonheid, te zoeken, zodat ze via hun kinderen op een dag de Hemel op aarde kunnen doen neerdalen. – “

Wat er dus gebeurt zodra we speels in onze vrouwelijke en mannelijke kracht gaan staan werd onmiskenbaar zichtbaar, hoorbaar en tastbaar tijdens dit memorabele concert van Ajeet Kaur. WAHE GURU.

Een gedachte over “Mee met Salomé….Naar het concert van Ajeet Kaur op vrijdag 29 maart 2019 in De Duif te Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s